Literatura

być (wiersz)

IgiX

teraz już wiem,
mógłbym zabić...

nie wiedziałem...
nie myślałem nigdy, że będzie tak
mówiłem:
fajny bobas,
podobny do mamy,
mały przystojniak...
ot tyle

teraz jest...
przytulam istotę tak bezbronną,
niewinną,
najpiękniejszą...

powiedzieć: kocham
- to zbyt banalne

mógłbym się w nicość obrócić
by ochronić,
ustrzec od wszechobecnego zła...
cząstkę mnie samego

teraz wiem...

niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 lipca 2003

Inne teksty autora

analiza
IgiX
Z
IgiX
inny
IgiX
***
IgiX
cool
IgiX
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca