Literatura

o nich (wiersz)

IgiX

są zawsze
są wszędzie
przyczepiają się
uporczywie drążąc
głęboko, bezlitośnie,
kęs za kęsem, żrą nie jedzą
wciąż rosną coraz większe i większe
najbardziej lubią mózg, innych podrobów nie tykają
a kiedy już więcej nie mogą pochłonąć,
pozbywają się zawartości
w mało apetyczny
sposób...

tylko po to, żeby znów zacząć żreć!

są zawsze
ale nigdy te same
nigdy takie same
choć czasem bliźniaczo podobne

jakby lustrzane odbicie...

tylko czyje...

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 stycznia 2009 (historia)

Inne teksty autora

analiza
IgiX
Z
IgiX
być
IgiX
inny
IgiX
***
IgiX
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca