Literatura

Ty (wiersz)

piekna

Za oknem mimo stycznia wiosenna pogoda
Słońce świeci, jest szaro ale ciepło
Za nie długo byłyby Twoje urodziny
Byłyby życzenia i prezenty
Teraz są znicze i kwiaty
Odszedłeś tak nagle, tak niespodziewanie
Pogoda chyba była podobna
Nie, wtedy było więcej zieleni i ciepła
Przecież była wiosna
Tak wiele pamiętam z tamtych dni
Chociaż czas pokazuje
Że zacierają się najdrobniejsze szczagóły
Jednak całe to zdarzenie
Nigdy nie zniknie z mojej pamięci
Byłeś a teraz Ciebie nie ma
Jest tylko pomnik z Twoim zdjęciem
I w mojej głowie obrazy wspomnień
Niech nadal trwają
Niech nadal pamiętam
Przez prosty gest zapalenia znicza
Oddaję Tobie hołd w dniu urodzin
Spoczywaj w spokoju

fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Sznurowadło 21 sierpnia 2003, 21:39
tego nie wypada komentować - nie ta rubryczka
przysłano: 16 lipca 2003

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca