Literatura

Będzie kochać (wiersz)

Łukasz Isha Pietraczuk

[6 wrzesień 2003, Żabinka]
Kochać będzie wrażliwego
Poetę, artystę-malarza
Za szczerość będzie całować
Za hojność przytuli
Pogłaszcze

Dobro całe wynagrodzi dobrem
Za zło
Przydusi drobnymi rączkami
W swoje małe piekło
Wtrąci

Kochać będzie czarny łeb z rynsztoka
Za szczere intencje
Uśmiech szczery
I mówi:

„Całe zło wczorajsze
Dziś jest w cieniu słońca”

niczego sobie+ 23 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kornelka
Kornelka 2 pazdziernika 2003, 23:18
prześliczne, masz talent ziomalu, yo!
Kala 4 pazdziernika 2003, 20:43
podoba mi się :) jakby o małej ale wielkiej i pełnej miłosci osobie ..
Kala 4 pazdziernika 2003, 20:45
podoba mi się :) jakby o małej ale wielkiej i pełnej miłosci osobie ..
hoasim
hoasim 6 pazdziernika 2003, 23:06
ziomal niekiepski jest... no no... dobry ziomal nie jest zly :D
pokrzywkaa
pokrzywkaa 27 pazdziernika 2003, 11:58
kurczę.. podoba mi się nawet bardzo :) tak mnie jakoś milutko nastroiło... i nawet wierzę, że
„Całe zło wczorajsze
Dziś jest w cieniu słońca” :)
przysłano: 30 września 2003

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Dłoń Enei umierającej
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
Mea culpa
Isha Lucsav
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca