Literatura

Przeddotyk (wiersz)

sut

Drżącym dotykiem ślepca
Po czerni czeszę przestrzeń
Matowy podmuch aloe
Zdradza Twoją bliskość

Oddech rozlany ciepłem uśmiechu
Podsyca bezdech wybuchu
Szklanych refleksów linii lilii
Na skraju opuszków
W próżni kształtów

Spiralą słowa wokół
Odcieni wzniesień
Wspinam się w dół
Na wzgórze
By dojrzeć stamtąd
Byćmoże
Szczyt
Niedotknięcia

słaby 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Torick
Torick 10 marca 2004, 09:13
Hmm... "Po czerni czeszę przestrzeń"... Przestrzeń taqk w ogóle to nie jest czarna... ale ok o gustach sie nie dyskutuje.
"Linii Lilii " - troszkę pogmatwane
Spirala Słowa... Te hasło mi się bardzo podoba...
Ale ogólnie to wiersz przeciętny
przysłano: 30 stycznia 2004

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca