Literatura

NADZIEJA, ŻE GAZ SIĘ NIE ULATNIA (wiersz)

chainchew

to mozna odbierac dwooznacznie...jak?...sam przeczytaj...



(10.04.2000r.)

NADZIEJA, ŻE GAZ SIĘ NIE ULATNIA...

Oczy
Wciśnięte w kawałek betonu.
Przeciętny budynek...
Parę pięter, zabrudzone szyby,
Ścian aż zanadto
I drzwi,
By móc się zamknąć
Przed światem...
Odgrodzić,
Odciąć,
Odetchnąć.
Bezpieczeństwo ukryte w szarych murach
Upiększanych nieporadnie od środka,
Zaufanie
Powierzone projektom sprzed dwudziestu pięciu lat
I ludziom,
Którzy już się wydostali...




niczego sobie+ 23 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 lipca 2000

Inne teksty autora

NAD KRAWĘDZIĄ
chainchew
NIENARODZONE
chainchew
MASA
chainchew
JAK CO DZIEŃ
chainchew

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca