Literatura

Uzależnienie (wiersz)

pogoski

Co za dzień
Co za #$%& dzień
W którym
Nacisnąłem klawisz
Pozbawionej ducha maszyny
Nieświadomie uruchamiając
Bezlitosny łańcuch
Przyczyn dobrych i złych
Skutków złych i dobrych

Ostatnie słowo
(nie to słowo co mieszkało między nami)
(nie to słowo co ciałem się nie stało)
Ostatnie słowo jednak
Należy do robaka
Postmilinijnego obrzydliwego
Robaka
On zżera pochłania konsumuje
Powoli
Moje życiodajne (życionośne)
Tkanki
Zostawiając niczemu (nikomu)
Niepodobną kreaturę (destrukturę)

Póki co
Pisz
Wyrazy
Ciekłokrystaliczne
Monochromatyczne
Atramentowe
Pisz
Pisz

18/19 IX 2002

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 maja 2004

Inne teksty autora

Don Kichote
pogoski
Leży
pogoski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca