Literatura

Zaklęcie szamana (wiersz)

sut

Odbity betonem umysł
Stawy zdeptane podeszwy
Idzie za szybko zaklina
Kobietę

Dudnią zabite bębenki
Źrenice spękane kurzem
Dotyka za bardzo zaklina
Deszcz

Zatknięty między dreszczami
Ubezdźwięczniony blaskiem
Żyje za chwilę zaklina
Kobietę
Deszcz
I sen

A kiedy spadną deszcze
Upoją snem stworzenia
On jeden szaman nie zaśnie
Nieobudzony z marzenia

słaby 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kussi 2 czerwca 2004, 22:21
Ładne, całkiem obrazowe.

tak, podoba mi się.

pozdrawiam,
kussi
roozia 3 czerwca 2004, 16:34
wydumany...
cóż więcej.. poprawny zapewne, ani mnie ziębi ani grzeje, ale to subiektywne odczucie. może po prostu do mnie nie trafia?
agnieszka 8 czerwca 2004, 14:29
ja bym to skróciła...pozdrawiam!!!
not4u
not4u 8 czerwca 2004, 15:05
Ommmmm..... ommmmm.... ommmmm...
ohmmmmm...... ohmmmmm.....
mam wizję:
poeta, ale głowa nie ta!
amigo
amigo 11 czerwca 2004, 17:58
masz rację not4u: najpierw pomedytuj...a potem wyczaruj ciekawą puentę
awe
awe 6 sierpnia 2004, 16:58
Mam mieszane uczucia. Co autor pragnął przekazać odbiorcy?
zielonek 18 kwietnia 2007, 19:42
jak dla mnie to jest super:)
przysłano: 2 kwietnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca