Literatura

Oda do K (wiersz)

Marlenka

Zniknąłeś dla tego świata
Łzy nasze nic nie zmienią
Znaleźliśmy w Tobie brata
Włosy Twe barwami tęczy się mienią

Czerwień Twojej krwi
Rozlana na zimnym betonie
Zabiły Cię krwiste maki
Twa dusza w otchłani tonie

Łąki pomarańczowych kwiatów
Dla Ciebie zakwitły
Wśród których Cię szukać światów
Gdy usta Twe umilkły?

Złociste jak słońce włosy
Nie będą falować na wietrze
Zroszone kroplami rosy
Zasnąłeś, będziesz spał wiecznie

Zielona dusza uleciała
Czy znalazłeś swoją NIRWANĘ?
Pozbywając się ciała
Zostawiając to, co ja dostanę.

Twoje oczy spoglądają smutno
Błękitne studnie bez dna.
O nieświadome, ciche jutro
Którego nikt nie zna!

Płoną fioletowe świece
Wszyscy pamiętają muzykę
I choć Ciebie nie ma na świecie
Żyjesz dzięki muzyce

Czarny całun spowił Twoje życie
Każdy sam wybiera swą drogę
Ty umierałeś sam i skrycie
Ja bez Ciebie żyć nie mogę

niczego sobie– 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
irisHma 12 czerwca 2004, 13:01
NIe każdy rym jest warty szukania dla niego słów i nie o wszytskim można napisać przejmujące wiersze...NIc wiecej tu dodać nie mogę, bo po prostu bark mi słów... Co to da, ze napiszę Ci masę pseudomądrych słów o okropnych rymach itd. Czasem po prostu trzeba poczekać....
not4u
not4u 13 czerwca 2004, 20:24
przypomina raczej zapis z pamiętnika niż wiersz
kussi
kussi 14 czerwca 2004, 17:14
Kto autoryzuje teksty???

pozdr.
kussi

P.S. irisHma rację ma.
a 15 czerwca 2004, 13:26
o kurde...oda do Kurta...jakie słodkie...jakie ,płytkie i przewidywalne...nie pisz więcej wierszy w amoku....w tym wierszu nie ma nic od ciebie...to ejst barwny opis znanych wszystkim faktów...
moki
moki 15 marca 2007, 14:16
debilka to ta która to napiseła
przysłano: 3 kwietnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca