Literatura

drzewo (wiersz)

Yankin

Drzewo! Czemu bez kory tu stoisz ?
Samotnie ponad krzakami się wznosisz ?
Masz kilka gałęzi na górze.
Czy to myśli Twoje ?
Czy ramiona może ?
Opędzasz się nimi od wiatru i śniegu.
Powiedz ile zim już przeszło,
tuż obok nie niszcząc Ciebie?
Ten pan z aparatem zabiera Ci duszę.
Czemu o drzewo nie porwiesz go
ramionami w niebo, nie zabijesz?
Drzewo! Zmarniejesz tu samo.

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna 6 lipca 2004, 01:06
Jak Ci się podobał ten tekst?
Bardzo mi się podobał :)
przysłano: 11 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

...
Yankin
...
Yankin
...
Yankin
...
Yankin

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca