Literatura

Krach na giełdzie życia (wiersz)

Grzegorz Cezary Skwarliński

krótka forma o hipotetycznym końcu świata
Czas potknął się
i padł na mordę
boskiego stworzenia.
Swym ciężarem
przygniatając hordę
ludzkiego istnienia.

Czas potknął się
i padł na pysk
w bruzdy ludzkiego bycia.
Wygenerował Bóg
ujemny zysk
z prowizji życia.

niczego sobie 15 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirella Ulbrych
Mirella Ulbrych 13 grudnia 2009, 21:30
Krótko, wymownie, ostro.
Zeman 17 marca 2010, 00:24
Dobre :) Czas po prostu czekać cierpliwie na kolejny cykl - cykl zagłady. Wirusy, zwane ludzkością już dość zaszkodziły planecie.
Grzegorz Czernecki
Grzegorz Czernecki 13 marca 2014, 16:53
Świetna apokalipsa-)
przysłano: 8 sierpnia 2000

Inne teksty autora

Kolaps XIV
Grzegorz Cezary Skwarliński
Musała
Grzegorz Cezary Skwarliński
Reklamacji nie uwzględnia się
Grzegorz Cezary Skwarliński
Kolaps IV
Grzegorz Cezary Skwarliński
Deszczowce beskidzkie
Grzegorz Cezary Skwarliński
Kwitnienie śliw
Grzegorz Cezary Skwarliński
Arcydzieło nieustającego tworzenia
Grzegorz Cezary Skwarliński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca