Literatura

to takie niepoważne zejść w tle noworocznych toastów (wiersz)

me_mento

nigdy nie umiałam
spojrzeć w twoja stronę
mrużąc oczy słońcem
jak na filmach dzieci
klepią paciorki
opuszczone

a te łzy po latach
chyba nie prawdziwe
i pamięć szwankuje
zdjęcia w dokumentach
na mój wiek przecież
zbyt ckliwe

nie czuwaj tylko
śpij przecież nie
wplotę cię ot tak
w moje życie

fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Misha 21 lipca 2004, 15:56
Podoba mi się przez ten delikatny matematyczny wątek, który wplotłaś w strofy..
Jest w tym wierszu coś Twojego, co nie pozwala mi do końca złapać przekazu.. pomóż mi,
napisz w jakich okolicznościach napisałaś ten kawałek?

na razie nie oceniam

pozdrawiam .Misha.
memento 21 lipca 2004, 17:19
hm... moja matka zmarła 23 lata wcześniej w pewną sylwestrową noc. wiem że nie powinnam tego pisać, ale... :)
cc
cc 22 lipca 2004, 21:05
Dobre wiersze to proste wiersze.
memento 23 lipca 2004, 09:34
pomijając już samą generalizację (one nigdy nie są prawdziwe) to zastanawiam się - co znaczy prosty wiersz?
przysłano: 14 kwietnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca