Literatura

***** (wiersz)

druid777

Twój tajemniczy uśmiech słowogranie
Odsunął mego smutku cienisty woal
Zatrzymałem się gdzieś nad Styksu brzegiem
Pluszczę nogi strudzone odwiecznym biegiem
Wokół zimno ponuro ale głośno
To muzy przybiegły płoche Apollina zostawiły
Łaskoczą mnie tulą przyniosły garść słonecznych promyków
Zaraz pójdziemy pląsając cytry grają hymn miłości
Nie boję się niebieskookiego zazdrości
Dziś muzy mnie kochają

fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
efefe 28 lipca 2004, 14:36
ja radzę mitologię zostawić takiemu Homerowi lub Słowackiemu
przysłano: 24 lipca 2004

Inne teksty autora

*****
druid777
*****
druid777
***
druid777
***
druid777

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca