Literatura

niech się pani nie martwi (wiersz)

nonFelix

niech się pani nie martwi
przecież jesteśmy martwi
nie pozostało nam już nic
tylko trzymać kciuki
krzyżować palce i gwizdać przez zęby

bo wciąż jesteśmy piękni
gdy przeglądamy się w wiekach
zamiast strun stroimy sobie żarty
nic wcale statycznie statystycznie
stoimy sobie wszystko albo nic

stać nas na intertekstualność
noc wcale statycznie
dzień przegląda się
a my jak za życia
czuj czuwaj wszystko i ni

niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
midori
midori 2 czerwca 2006, 08:58
dodałabym jeszcze melodię a la Elektryczne Gitary ("to już jest koniec...) i byłby kolejny hicior radiowy :D
Ish L. 3 czerwca 2006, 00:03
I stara wyswiechtana gwardia juz tu jest z powrotem

pozdrawiam
BlueBlues 5 czerwca 2006, 00:29
argh, "wrzystko" ????, ja wiem, na klawiaturze można byka strzelić ale aż mnie zakłuło ;P zręczny tekst, swobodny

"zamiast strun stroimy sobie żarty"
ten fragment jest najlepszy
nF
nF 5 czerwca 2006, 00:55
Mam problemy ze wzrokiem. Nawet zauważyłem ten błąd, ale na innym komputerze, więc nie poprawiłem i zapomniałem. Zazwyczaj staram się dopracować publikoane teksty :-)

I dziękuję.
ania 6 czerwca 2006, 00:16
statystycznie mi się podoba :) choć wrażenia są sinusoidalne:)
przysłano: 17 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca