Literatura

Szklana pułapka (wiersz)

Prymityw,Liryk

Religia niewidzialnych kajdan.
Szklana pułapka ma dwa końce:
Jeden napełniasz Bogiem,
A drugi pozwala Ci z nim obcować.
W świętym żarze inicjacji,
W kręgu duchownych, ubranych w dresy,
W ślepym zaułku świątyni,
W burdelowym celibacie,
W mentolowym dymie kadzideł
Zostajesz wiernym.

Szklana pułapka ma dwa końce:
Jednym jest życie ateisty,
A drugim religia niewidzialnych kajdan.




niczego sobie– 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zrobiona 5 pazdziernika 2002, 18:31
swietnie wartosciowe. za nieskonczonosc biletow zuzytych
przysłano: 21 sierpnia 2000

Inne teksty autora

Zaćmienie
Prymityw,Liryk
Brandy i wino
Prymityw,Liryk
Zamki z papieru
Prymityw,Liryk
Podwórko
Prymityw,Liryk
Ostatni Skok
Prymityw,Liryk
Kukły
Prymityw,Liryk
Gra
Prymityw,Liryk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca