Literatura

OWOC (wiersz)

pokrzywkaa

Jeszcze mnie nie zrywaj z gałęzi
zawiedziesz się
ugryź
a poczujesz twarde wnętrze
cierpki sen

Pod koniec lata dojrzewam
uwiodę cię
spróbuj
odnajdziesz nabrzmiałe słońce
i słodki cień

Zima całuje ziemię po stopach
spóźniłeś się
zaśnij
poszukasz mnie wiosną
gdy stopnieje śnieg

niczego sobie 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Sylwia Staśkowiak 27 lipca 2006, 11:38
Całkiem niezły, ale czuję jakiś taki niedosyt. Chyba nie wyczerpałaś do końca tego tematu...
przysłano: 23 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

jak na lekarstwo
pokrzywkaa
blue
pokrzywkaa
pod nocnym motylem
pokrzywkaa
Kochanemu
pokrzywkaa
PAT
pokrzywkaa
Boski Wizerunek
Wiliam Blake

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca