Literatura

Szyba (wiersz)

Sylwia Staśkowiak

Rysowałam serduszka
Na zaparowanej szybie,
Lecz zobaczyłam tylko staruszka
Co na mą miłość dybie.

Tramwaj zadzwonił, odjechał,
Lecz tyko z moją głową.
Na myśli nie poczekał
I na duszę płową.

Myśli zaś są daleko,
Choć na tym samym przystanku,
Już dawo rozlało się mleko
Mój miły kochanku.

słaby+ 26 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aspa
Aspa 27 lipca 2006, 21:32
bardzo przypomin ami piosenki sdm sielski anielski klimat
kiuu 30 lipca 2006, 20:33
gdyby bardziej rymy byly naturalne to cos by z tego bylo
Andrew Wiggin 1 sierpnia 2006, 14:28
Brzmi trochę jak rymowanka dla dzieci. Może efekt zamierzony.
Ol.la
Ol.la 1 sierpnia 2006, 20:30
mi się podoba,
trochę zabawnie
ładnie Sylwia,ładnie :D
Ol.la
Ol.la 1 sierpnia 2006, 20:40
ocenka bardzo dobra wędruje do ciebie :D
Nati z chełma
Nati z chełma 1 sierpnia 2006, 21:18
Świetne naprawde!!to jest superkowe nigdy lepszego nie widzialam!!nie myśl ze prawie ci takie komplementy bo cię znam i bardzo lubie to jest na serio cool!!
beeneidiusz
beeneidiusz 3 sierpnia 2006, 00:57
Jakiś urok to to ma. Może od tego mleka na przykład. Pozdrawiam R.
alfonso
alfonso 5 sierpnia 2006, 20:43
szczezre to uwazam, ze to jest do dupy
przysłano: 26 lipca 2006

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca