Literatura

Istota (wiersz)

severfire

ponoć Bóg gdzieś tam leży pod płotem zalany w trupa wczorajszym dniem...
znam ich, bo oni Mnie znają
rozdzieram ich słowa
karmię naiwnością nieśmiertelne dusze
wpajam do głów pragnienia

choć ciszą mówię
Mnie tak naprawdę nie ma.

niczego sobie– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Domcia
Domcia 21 listopada 2006, 18:29
ładny kawałek poezji
estel
estel 22 listopada 2006, 15:00
motyw Boga w poezji zawsze jest interesujący. i chyba bardziej niż inne prowokuje dyskusje i kontrowersje, czyli to, co tygryski lubią najbardziej. :)) w tym przypadku jestem jak najbardziej za. zastanawiam się tylko, czy nie ciekawiej byłoby Mnie dać z małego "m" ? pozdrawiam.
yah
yah 22 listopada 2006, 23:37
hmm. a do mnie nie trafia. wstęp zapowiadał się interesująco. "bez obrazy", mysle, zupelnie nie potrzebnie dodane :).
z samego tekstu tylko ostatni dwuwers bym zachował. a to trochę za mało. na nie.
pozdrawiam
yah
ew
ew 24 listopada 2006, 06:18
mnie - na pewno z małej litery , bo wyrazsta z wersów jak przystojniak jakiś :)
Przekonuje mnie forma mikniarurki i to ze treść w niej autor potrafił zamnkąć , przekonuje mnie brak interpunkcji , co swiadczy o tym , ze autor ma pojęcie , a najbardziej przekonuje mnie odnośnik do wiersza , proponuję wpleść go w wersy kursywą , zrobi się wtedy niezłe zestawienie i poruszy wyobraźnię .
ew
ew 24 listopada 2006, 06:19
*miniaturki
severfire 11 marca 2007, 08:52
ew : Mnie jest specjalnie z duzej litery, swiadczy o megalomani osoby, ktora zyje tylkow naszych umyslach ;-)
severfire 24 września 2007, 03:06
zmieniam tytuł z "Istota" na "Bóg" -- tak, żeby każdy zajarzył o co mi chodziło ;-)
przysłano: 24 listopada 2006

Inne teksty autora

Parodia
severfire
* * *
severfire
sam sobie?
severfire
niezapominajka
severfire
tak-nie
severfire
Lusterko
severfire
Północ
severfire
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca