Literatura

Nieznajomej (wiersz)

Grzechu

napisany 06.03.2004
Blada, jakby w lęku
Skryta wewnątrz w trwodze
Taką Cię ujrzałem
Błędną w swej ostodze
Nie umiałem pisnąć
Zdradzić, że się boję
Jednak w chwili chciałem
Rzucić w głąb mą dolę
Tyś się bała, struta
Zarazą od świata
Uciekasz przed życiem
Jak i ja powtarzam
Oschłe me pragnienie
Które czasem woła
Nie zna świata marzeń
Kto w nim się wychował
Czy ta chwila zgasła
Już czuję, że ginie
Oddała co chciała
Płaszczem serc nie kryje
Jak zrozumiem, błąkam
Obłęd w duszy tli się
Przejmująca marność
Świata skarby kryje

niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 21 grudnia 2006, 00:04
myślę, że małymi literami wersy ładniej by wyglądały i powtórzenia "kryje" w dosyc bliskim sąsiedztwie warto byłoby uniknąc.
daje się zauważyc Twój specyficzny styl, ciężko mi go przełknąc momentami, ale i takie doświadczenia bogacące, więc będę za tym razem. :)
30 grudnia 2006, 22:58
Bardzo dobra rytmika, bardzo klimatyczne.
Tylko, na litość boską, czemu takie straszne pseudo
"Grzechu" - taka forma imienia - jakbyś się sam
chciał zdeprecjonować, jakbyś wołał: "nie czytajcie moich wierszy, są niepoważne, jak i mój pseudonim, jak i ja cały..."

Wiesz, nieomal bym przez to pseudo pominęła Twój intrygujący wiersz!
Grzechu 2 stycznia 2007, 23:06
Hm.. dziękuję za miłe słowa.. odnośnie pseudo - to moje imię, może faktycznie dziwna forma, ale przywykłem do niej.. Może nie potrzebnie sugerujesz się tym co widzisz.. Pozdrawiam.
3 lutego 2007, 13:34
Przesyłasz Światu uśmiech garść
powiadasz aniołem chcesz być
tyle smutku....
tyle marzeń.....
tyle rozczarowań....
przysłano: 10 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca