Literatura

anioł bez skrzydeł (wiersz)

Fioletowa Niezapominajka

Nie musisz malować uśmiechu
na swej zmęczonej twarzy
Rozjaśniać poranków
gdy mroczne i zimne

Nie musisz ratować świata
i rozdawać chleba na ulicy
Ani osiągnięć mieć
tyle, że nikt nie zliczy

Nie wyjmuj z szuflady papierowych skrzydeł
nie potrzebujesz ich, by być aniołem

dobry 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 3 stycznia 2007, 11:28
tak prosto że aż ładnie , mnie się podoba :)
embarkakao 10 stycznia 2007, 18:42
świetne, proste( w tym dobrym sensie), ale jednocześnie sympatycznie pokomplikowane, tak by dało coś do myślenia
nitjer
nitjer 14 stycznia 2007, 17:06
Prosto, ale przekonująco. Najlepsza puenta.

Pozdrawiam :)
przysłano: 10 stycznia 2007

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca