Literatura

Krótka wymiana mysli (wiersz)

James

przemyslenia na temat śmierci, Boga oraz wiary "zwykłych" ludzi
"Krótka wymiana myśli"



Widziałem wczoraj dwóch panów,
rozmawiali za sobą:
- Ty stary!
- Co jest?
- Wiesz może co to jest śmierć?
- Pewnie, śmierć to coś co powoduje,
że umierasz.
- Ja uważam,
że śmierć to coś,
co siedzi głęboko
w nas,
jest małą cząstką
każdego człowieka.
- A skąd ty to wiesz?
Z Bogiem rozmawiałeś
czy co?
- Nie, z Szatanem,
ale z Bogiem
jestem umówiony
na jutro.
I tak zakończyła się rozmowa dwóch
panów ... spod budki z piwem.

słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 września 2000

Inne teksty autora

BUM
James

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca