Literatura

Optymistycznie (wiersz)

Nielegalnie.hs

literówki
Piszę list do Boga
piszę to moja przestroga

zacznę od miłości,ufności i lęku
zacznę od tego o czym śnię każdej noc
ranka każdego
kolejna milość złamana przez oczy
kolejny lęk następnej nocy

Lecz kto nie pragnie,nie wzdych
kto nie kocha dolicha?!

Patrzę przez otwarte oczy
Kim rządzi młodość?
Kto rządzi młodością?

...siedzię w wannie i myśle
puszczam wodę i nie wiem
odmywam ciało
zamykam siebie na oczyszczenie
na ból
rozpacz

dzień powszedni
Chlebem zwany
Chryste Twoje rany
przepełonione mą goryczą

Jestem sama-ludzi 6 miliardów
Duszę-pozwie o samotnię

Czy gdy przyjdę do Ciebie prędzej
Odpuścisz?
I Powiesz
dziecko Jestem przy tobie
a gdy zostanę i zacznę wołać
o pomoc i miłość
Usłyszysz?
Te banały-to pytanie?
życia sensem,życia draniem?
...został jeszcze znaczek i adres zwrotny...

...przyklejam

adres zwrotny
Przed Bogiem
płaczące oczy i strusie jajo,
i wielki pomnik
na nim pamiątka
wczorajszej wojny
na nim krew ludzka
bardziej i rzadziej

On zginoł za Polske
ja zgine za siebie?
Równo nie Równo?
Ocenią w Niebie

...idę do okna
patrzę przed siebie
krok no i...
...rozpacz
krok...
...byłam młoda...
krok
umarłam wolna?!

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Madzia
Madzia 26 kwietnia 2007, 17:53
cudowny!!!! taki prawdziwy....... :(
Asia
Asia 9 maja 2007, 22:35
wiersz wspaniały... Posiada to, czego wielu brakuje... On ma dusze, żyje... Dla wielu był by oddaniem tego co czyja, a czego nie potrafią ubrać w słowa
przysłano: 2 marca 2007 (historia)

Inne teksty autora

...
Nielegalnie.hs
za dalekim dniem...
Nielegalnie.hs

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca