Literatura

z krzyżem w tle (wiersz)

hakaan

po co ci było szukać winy
w zerwanych kartkach kalendarza
jeszcze wczoraj służyły jako notes
spis niemoralnych myśli
zrywane umierały
zabierając ze sobą czas
spędzany zwykle na zakochaniu

zapachem porannej kawy niesiony
powracasz do tamtych dni
kreśląc obraz
martwą naturę
z księdzem proboszczem w tle



błogosławi niepotrzebnie

wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia 9 marca 2007, 20:20
podoba mi się chyba najbardziej z Twoim wierszy, jest taki szczery i prosty. kalendarz, proboszcz, zakochanie takie słowa, którą mogą coś znaczyć dla każdego. takie klucze, które otwierają drzwi...
tak, podoba mi się
ew
ew 14 marca 2007, 07:11
bardzo dobry tekst , zatrzymuje i zastanawia . Podoba mi się ten proboszcz , nadaje wierszowi jakaś prostotę . ładnie :)
Hekate
Hekate 17 marca 2007, 23:28
Tak, taką poezję lubię. Na gorzko, na dosadnie i na dodatek w dobrej formie.

Widać wprawność posługiwania się słowem i nastrojem.
nitjer
nitjer 18 marca 2007, 12:05
Ciekawych myśli spis zgrabnie sporządzony. Wiersz i mnie podoba się.

Pozdrawiam.
przysłano: 7 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca