Literatura

Wiem miły że teraz patrzysz wiem... (wiersz)

Aldona Widłak

Wiem miły że teraz patrzysz wiem
Bo drży mi już całe ciało
Tak chcę by się spełnił mój sen
To wszystko choć niby tak mało
A więc…
Pochylam się nisko
Przysuwam się blisko
Przeginam cichutko
Uśmiecham leciutko
Bo wiem
I w słowa zwykłe
Wielką słodycz wkładam
Dla ciebie całą słodycz jaką głos mój włada
I westchnienia tak ciche i nikłe
Jak cień
Dla ciebie mój miły dzień w dzień
Zostawiam furtkę otwartą
Że przejdziesz przez nią mam sen
Uchyloną na jedną czwartą
Mój sen
Do sadu mego cię wiodę
W zieleni nurzamy się cali
A ja ci daję z starej studni wodę
Karmię okruchami malin

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 14 marca 2007, 07:17
błąd styl . nie " z starej studni" lecz "ze starej " popraw i wklej jeszcze raz
przysłano: 10 marca 2007 (historia)

Inne teksty autora

Trzynastego
Aldona Widłak
2.
Aldona Widłak
1.
Aldona Widłak
***
Aldona Widłak
***
Aldona Widłak
przekleństwo
Aldona Widłak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca