Literatura

Różnica wieku (wiersz)

zielony.żabol

a nawet nie weszło, a już wyszło....
Zgrabne nóżki
Małe rączki
Smukłe paluszki
Zawiązane wstążeczki
Różowiutkie, czerwienią zabarwione

Laleczką trzeba się pobawić
dotknąć, ale ona
nie chce słuchać

Za długo
Za blisko
zatrzymujesz oddech
Kiedy?
Czyj?

W każdej sekundzie
sznurki wżynają się w jego zniszczone dłonie
kilka tysięcy godzin barwienia
karmazynem wstążek

Lalki szybko zabliźniają rany
Szybciej naśladują
uczą się
przerastając nauczyciela

dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 9 kwietnia 2007, 13:33
taa.
plus za symetrię, że najpierw wstążeczki, laleczka a potem już nie jest tak różowo. wzięłaś się za temat odważnie i ... wyszło.
pozdrawiam
zielony.żabol 15 kwietnia 2007, 13:33
dziękujem=)
niektóre rzeczy się rodza same z siebie... w tym wypadku i tak było.
wygląda na to że powinnam się zając opisywaniem paranoi
przysłano: 14 marca 2007 (historia)

Inne teksty autora

chęć
zielony.żabol
trudne słowo
zielony.żabol
wiązanie
zielony.żabol

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca