Literatura

Przegroda (wiersz)

hewka


gdyby deszcz zamienił się w ruchome słowa
nie byłoby wiatru
na rozbieganie myśli jeszcze nie pora
w tamte uliczki co czekają na odkrycie
zmieniają barwę na zielone balkony
to bylo wczoraj

nadgryzałam koniec pióra pierwszym wersem
był szczupły od niewiedzy
teraz zagryzam usta

nadmiar wysuwa się osobiście osaczony
cisza zamyka się w partyturze kropki

spada w korytarze szarych komórek drzewa
poleruje słoje
huba przywarta słucha szumu
nadchodzących kroków

liście nadały kartkom szelest na odchodnym

wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 21 marca 2007, 23:52
"spada w korytarze szarych komórek drzewa
poleruje słoje huba przywarta słucha ekspresji
szumu nadchodzących kroków" - jak dla mnie za dużo słów, ciężko mi się odnosi to do reszty tekstu.
druga strofa przyjemną ekspresją. :)
hewka 22 marca 2007, 16:27
masz racje, postaram sie popracowac jeszcze:)sciski i slonka zycze:)
Marta 22 marca 2007, 17:02
hmm Ewcia, nie wiem, jakos tak troche nijako dla mnie, nie chwyta mnie tym razem za serducho, ale ja okropna jestem co? :-)

pozdrawiam cieplutko, usciski (Nechbet) :*
nitjer
nitjer 22 marca 2007, 17:59
Przeczytałem z prawdziwą przyjemnością. Najpiękniejsze dla mnie:

gdyby deszcz zamienił się w ruchome słowa
nie byłoby wiatru

i

liście nadały kartkom szelest na odchodnym


Pozdrawiam Cię ciepło :)
hewka 28 marca 2007, 00:21
Dzieki, serdecznie Cie pozdrawiam, okropnie mi milo:)))) ze do mnie zagladasz:)e
Marek Dunat
Marek Dunat 24 czerwca 2007, 08:23
,,nadgryzałam koniec pióra pierwszym wersem
był szczupły od niewiedzy
teraz zagryzam usta ,,- mistrzostwo światła :)
Weronika
Weronika 1 lipca 2007, 10:36
"cisza zamyka się w partyturze kropki" a mnie się to bardzo podoba.
:).
przysłano: 18 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca