Literatura

Odzyskać miłość (wiersz)

Alvin

Gdy wczoraj wraca wciąż i trwa
Dziś, trwać będzie czas cały,
Wspomnienie z głębi, myśl ma,
Dawniej kolor biały,

To ona, a gdy jutro nadchodzi,
Przypomina wciąż o losie marnym,
Uczucia me i serce zwodzi,
Stając się kolorem czarnym,

Nie mam już żadnych sił,
Sprostać wyzwaniu przeszłości,
Nie...nie pozwolę! aby kpił
Z mych uczuć, w największej złości...

...mówię dosyć, to koniec już,
na horyzoncie, słońca blask się wznosi,
wysokie fale wszystkich mórz,
kreślą ją, nadzieja wiatrem się unosi,

Lecz we mnie wciąż budzi się lęk,
Wielki, przebiegły, ciężki do zwalczenia,
Ale mówię, nie, już dość tych męk!
Od dziś obrona mego mienia....

Najważniejsza, nie myśląc wstecz wcale,
Chcę iść naprzód, iść dalej tam,
Gdzie czeka mnie, znikną żale,
Starą w zapomnienie, lecz nową odzyskam.

niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 20 kwietnia 2007, 22:25
ja znowu nie pojmuję interpunkcji...
poddane przeróbce rytmicznej mogloby za piosenkę robić.
myślę, że w dobrą stronę idzie, wykorzystaj potencjał i przemyśl tekst. :) bo lubisz słowa prawda? :)
pozdrawiam
przysłano: 23 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca