Literatura

Kołatka nadziei (wiersz)

ariso

Kiedy znajdzie się ten czas
gdy usłyszę głos wołania
lub pięknego grania
tętniącego pulsowania
a może znasz ten czas
gdy w Twoim sercu istniał ten imaż
szukaj go
a znajdziesz się w niebie
pośród wszystkiego tak pięknego
w duchu ubogacającego
już słychać śpiew i melodię
tu na Ziemi
pośród kolorowych drzew jesieni
malowanego krajobrazu dnia

Wszystko tańczy w niebogłosy
i wiruje dookoła
masz już dar
ale nie masz koła
bez którego nie podołasz
unieść się w przestworza
jak ptak bez skrzydeł
szukaj wiary
a dasz radę wzlecieć w górę
niczym liść zielony
trochę zagubiony i skulony
przed tym wszystkim i nieznanym

Wzbij się wysoko
wysoko tak
że aż usłyszysz terkotu wrzask
a były to bębny głuche jak pień
nie słyszysz już nic
prócz głębokiego wzdychania
i milczącego płakania
a była to chwila niezwykła
ducha niebiańskiego
kołatającego w drzwi
u progu stojącego
nie ma już nic
wszystko zniknęło i przeminęło

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 6 kwietnia 2007, 06:27
nie , nie podoba mi się , rymów okropnych używasz , zmęczyłam się czytaniem , no i słowo "imaż" , choć poprawne bardzo mnie zraziło .W ostatniej strofie -usłyszysz -słyszysz -były - takie poplątane czasy robisz , że nie mogę się połapać . Tytuł ładny , ale to co pod nim .. niestety :(
przysłano: 30 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca