Literatura

Lekcja Życia (wiersz)

Serafin

Naucz się dzisiaj,
Nie myśląc o jutrze;
Naucz się teraz,
Nie myśląc, co później;
Naucz się kochać,
Nie będąc kochanym;
Naucz się pisać,
Nie będąc pisarzem;
Naucz się mówić,
Nie będąc mówcą;
Naucz się słuchać,
Nie będąc słuchanym;
...
Naucz się milczeć,
NIE,
Milczeć nie będę!...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 9 kwietnia 2007, 14:44
moim zdaniem za bardzo wpadłeś w wyliczankę, skończyło się na tym, nie dając poezji, tylko powtórzenia i byle jakie rymy. zakończeniem też nie zachwycasz, bo chociaż chcesz krzyczeć, nie słychać Cię.
przysłano: 31 marca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca