Literatura

.... (wiersz)

Ola

hmmm....sama nie wiem czemu taka tematyka, ale mam nadzieje, że się spodoba
Patrząc przed siebie, patrząc za siebie
Patrząc na boki
Patrzeć przez otwarte okno
Spojrzeć w głąb
Spojrzeć po miedzy
Spojrzeć na siebie
I spytać się: Kim jestem? Czym jestem?

Czując pustkę, czując ją każdą cząstką
Nie mając czułości dla dawnego ciała
Nie mając wspomnień, marzeń, planów
Nie mając nic, oprócz otwartych ran
Które tak krwawią...

Co jest lekarstwem?

Zakrwawiona, pusta, samotna
Wyśmiana, z hańbiona, nieczysta
Gdy to wszystko będzie silniejsze
Gdy to wszystko będzie mnie przerastać
Zamkne oczy i zapomne

Co jest lekarstwem?

Koszmary co snem wydawać się będą
Do świata prawdy wstąpią
Rozpacz, cierpienie, ból
Chlebem powszednim się staje

Co jest lekarstwem?

Dojrzawszy samą siebie
Spoglądając dalej
Wzbudzając żal w innych
Zasnę...

Co było lekarstwem?

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 9 kwietnia 2007, 12:46
tematyka jak tematyka, ale literówek być nie powinno. pozdrawiam
przysłano: 4 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca