Literatura

In(n)a (wiersz)

Inka

taka tam sobie moja pisanina :)
lubiła pić mocną kawę
rzadko tańczyła
kochała długo spać
codziennie rano malowała rzęsy
czesała włosy
wciskała się w jasne jeansy
była zwyczajna...
miewała nocne koszmary
i stosy brudnych naczyń w kuchni
po obiedzie
spała na kanapie zwinięta w kłębek
jak wełna na sweter
tuliła czarnego kota
była poetką...
choć sama nie wiedziała
jak bardzo
jej słowa zmieniały świat...

dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arek Janicki
Arek Janicki 8 maja 2007, 00:14
miłe w odbiorze, ale nic a nic nie zmieniło się na świecie (przynajmniej nic nie zauważyłem)
przysłano: 5 kwietnia 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca