Literatura

Stworzenie (wiersz)

Miłosz Nowak

I stworzył go Bóg
Na swój obraz i podobieństwo.
Dał mu rozum i wolną wolę,
Moc i władzę,
By panował nad światem.
Prosił jedynie o posłuszeństwo.
Po kilku dniach wiedział,
Że to nie było dobre.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
iga
iga 12 kwietnia 2007, 16:43
a jednak w całej rozciągłości wolnej ludzkiej woli świat się kręci na tych samych prawach...
27 lipca 2007, 11:57
jesli tylko tak potrafisz sie wyslowic, to nie oceniaj
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 11 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora

Pogrzeb Wertera
czesiek123456789
Przejście
Miłosz Nowak
Noc
czesiek123456789

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca