Literatura

Więc którą drogą mam iść? (wiersz)

Martusiaczek

Moje serce - odwieczny włóczęga świata.
Moje serce wciąż brnie w nieznane mi ścieżki.
Moje serce zagubione
Gdzie dalej ma iść?

I którą drogą mam kroczyć?
Ku któremu z celów podążać?
Jeśli brak perspektyw i motywacji
Kto wyciągnie swe ręce?

Moje życie wędrówką jest
Poznawaniem obcych mi dni
Moje życie jest jak ocean -
nie wiadomo, gdzie krańce jego tkwią...

I którą drogą mam kroczyć?
Ku któremu z celów podążać?
Jeśli brak perspektyw i motywacji
Kto wyciągnie swe ręce?

I tak chcę przeżyć ten czas,
który z góry został mi dany
odkrywając i zdobywając świat
do przodu ciągle biec.

I którą drogą mam kroczyć?
Ku któremu z celów podążać?
Jeśli brak perspektyw i motywacji
Kto wyciągnie swe ręce?

wyśmienity 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Martaaa
Martaaa 17 kwietnia 2007, 16:07
No Noo fajneee;];]:]
*MaDżeNka*
*MaDżeNka* 17 kwietnia 2007, 16:10
..ho ho ho ,no brawo..poprostu sie wzruszyłam..superr!! Gratuluje!!! tak trzymaj!! ;) swietnie!!
Ada
Ada 17 kwietnia 2007, 16:18
śliczny. Jestem pod wrażeniem, masz talent kobieto, pisz!
asiek
asiek 17 kwietnia 2007, 16:53
Cudnie buraczku ty moj kochany^^
iga
iga 17 kwietnia 2007, 16:57
mam wrażenie że to wyróżnienie od znajomych i rodziny...
ew
ew 18 kwietnia 2007, 07:28
noo , łańcuszek ochów i achów się za Tobą wlecze , nawet wyróznienie czytelników wiersz zdobył - moje gratulacje .
Ja jednak jestem na nie , wiersz dosc sprawnie poprowadzony , ale zanudza pytaniami retorycznymi , temat lichy obrałaś , rozwlekłaś poszukiwanie sensu na tyle strof , a każda kolejna jest powtórką poprzedniej , nic nowego tu n ie znajduję . Myślę jednak , że jeśli trafisz na dobry temat , nieźle zamkniesz go w wersach :)
LoLa ;>;>
LoLa ;>;> 20 kwietnia 2007, 15:43
sliczne cud normalnie :D:D
Ptaszniq
Ptaszniq 20 kwietnia 2007, 20:38
Ładny, biały wiersz :)
przysłano: 17 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora

Miłość
Martusiaczek

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca