Literatura

*** *** *** (wiersz)

creazyy

tylko uczucia, bezforemne anioły, tylko one ...
Spokojny wiosenny wieczór
Ptaki cichutko śpiewają miłosne pieśni
Zaczepiając pogrążone w sobie nawzajem kwiaty
I ten zasłuchany księżyc.
Niby nieobecny, a pochłonięty do reszty przez ulotne nuty, pan Nocy
Kochanek ciemności, ten srogi Bóg wilków, w tej jednej sekundzie cały w rumieńcach
Zakochany, utęskniony, rozmarzony...
Roześmiany.

Stoję na progu, wpatrując się w niebo.
Nieruchomy, zastygły z zamkniętymi oczyma.
Zamyślony...

Jestem wszędzie!
Moje myśli, moje członki, każdy mój atom...
Tak jakby przestały być mną.
Zrezygnowały, po prostu sobie odpuściły.
Zakochały się we wszystkim, w każdej cząstce otaczającej je natury.
I w jakimś erotycznym tańcu dusz połączyły się z nimi.
Nie ma mnie tu...
Galopuje po jaśniejącej zielonością łące
Depcząc mokrą od rosy trawę,
zatrzymuje się przy rzece, czuje wodę,
niewyobrażalnie czystą skarbonkę boskich łez.
Kropla po kropli
Łyk po łyku
Westchnięcie po westchnięciu, całuje swoją duszę
Przepraszają za każdy dzień.
Za betonowe życie...
Za swoich ojców.
Przepraszam...

słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arek Janicki
Arek Janicki 7 maja 2007, 23:26
jest tu coś intrygującego, ciekawe przeżycie jedności ze wszechświatem, próba dotknięcia tego, co nieuchwytne... tylko nie rozumiem tych przeprosin - jesteś odpowiedzialny tylko za swoje czyny, swoje życie.

Jeśli chodzi o samą formę wiersza - jak dla mnie przeciętny, ale może niech ktoś bardziej kompetentny oceni, czy publikujemy, czy wysyłamy w przestrzeń zapomnienia ;)
ew
ew 9 maja 2007, 10:17
bardziej kompetentni - nie pchać się proszę , no !
Arek Janicki
Arek Janicki 3 czerwca 2007, 14:44
Zbyt wiele wątpliwości...
przysłano: 20 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca