Literatura

Miłość (wiersz)

Martusiaczek

Jeden uśmiech może sprawić,
że serce uleci wysoko ku niebu.

Jedna łza jest cenniejsza
niż oceany klejnotów i drogich kamieni.


Te oczy niebieskie, zimne
w jednej chwili
potrafią stać się namiętne i gorące.

Te dłonie, takie silne,
które często unoszą mnie ponad ziemię.
Czuję się wtedy niczym... anioł.

Te usta, które wciąż spragnione są
słodkich pocałunków... ode mnie.
Nie tylko tych niewinnych, w policzek.

I wszystko w tobie śpiewa!
I wszystko w tobie gra!
Tak, kochany!
To dla nas ta miłość trwa!

Przy tobie czuję jak wszystko odpływa.
Wszystkie troski i zmartwienia porzucam.
Przy tobie one stają się bezdomne.
Bo jesteś tylko ty! Jedyny i najważniejszy.

Miłość to piękne uczucie, ale...


Miłość jest jak mała, naiwna dziewczynka.
Cieszy ją wszystko.
Nawet błahe sprawy.
Raduje się, śpiewa i tańczy
jakby dostała wielkiego, słodkiego cukierka.

dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Artekk
Artekk 21 kwietnia 2007, 06:44
ffaaaaaaaaajjjjjjnnnnnnnnnyyyyyyy:*:*:*:*
ew
ew 21 kwietnia 2007, 07:10
o miłości pisać to trochę ryzykowne , bo tyle juz było , a powyższe jest kolejną nieudaną tego próbą . Nic odkrywczego , nic co szarpło , nic co zatrzymalo
Grucha
Grucha 21 kwietnia 2007, 22:23
Jest wspaniały :) ,taki ciepły :P
Marta Górnicka 29 września 2007, 00:10
o ile mi wiadomo powinno się mówić i pisać "szarpnęło", o ew, wielka znawczyni... haha
przysłano: 20 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca