Literatura

w wiosennym ogrodzie (wiersz)

slh

wiją się złotka rozbłysłe we wschodach
witają kwiaty rozkwitłe w ogrodach
wirują wdzięcznie jak panny w objęciach
szeptem wzdychając o wiosny zaklęciach
pląsają lekko dech wonny rozdając
nieśmiało kroczą krąg wrażeń poznając
i zgubią się słodko w tych barwnych wejrzeniach
przejrzą się w jasnych zachwytem spojrzeniach
szybciej i śmielej urodą wyrosną
chodź i sam zobacz jak ogród tchnie wiosną

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 24 kwietnia 2007, 07:20
wiosennie i lekko sie zrobiło :) Rymy niezbyt wyszukane , ale w tym obrazku nie rażą i w tym klimacie działaja na plus
nF
nF 27 kwietnia 2007, 00:26
Takie akademickie.
przysłano: 23 kwietnia 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca