Literatura

ZWĄTPIENIE (wiersz)

Telesfor Sraczkowski

Zwątpienie



Ból zdrętwiałej nogi.
Wykrzywienie stopy.
Ty tego nie widzisz, nie czujesz, nie wiesz o tym.
Nawet nie wiem, czy chcesz wiedzieć.
Może ignorujesz moje sygnały, mój zew i tęsknotę?
Może nie mieszczę się w twoim raju?
Może i w piekle twoim nie ma dla mnie miejsca?
Gdzieś na obrzeżach snu lub jawy —
Ledwie pamiętasz blask moich paznokci,
A ciepło dłoni to kolejne usprawiedliwienie twojej samotności.
Tylko nadzieja, że nie pozwolisz stać się nikim,
Powstrzymuje mnie przed upadkiem.

(6 września 2006)

fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 12 maja 2007, 09:48
"ledwie pamiętasz blask moich paznokci " - to jedyny wers , który wyłuskałam z tej całej sterty użalań i pretensji i na nim proponuję zacząć nowy wiersz , samym krzykiem wierszy sie nie buduje
przysłano: 23 kwietnia 2007 (historia)

Inne teksty autora

***
Telesfor Sraczkowski
Przez lupę
Telesfor Sraczkowski
wypluwanie pestek
Telesfor Sraczkowski
ABRAKADABRA
Telesfor Sraczkowski
ŚWIADECTWO ZMYSŁÓW
Telesfor Sraczkowski
diogenes się zastanawia
Telesfor Sraczkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca