Literatura

Dość często łupie mnie w kręgosłupie (wiersz)

Jan Jarmuż

dość często łupie mnie w kręgosłupie
drąży i kłuje, co denerwuje
niemal codziennie kiedy się schylam
cicho bądź głośno jego przeklinam

czemu tak boli? przecież ja młody
zgrzyt kręgosłupa zabiera swobody
kiedy ów chwyci, to nie przelewki
staję się dziki, gniewny i krewki

kiedyś kręgosłup był przyjacielem
pomagał kochać i szaleć, biec przez zawieje
dziś coraz mocniej mnie prześladuje
więc bez przesady nazwę go...draniem

wyśmienity 17 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 9 maja 2007, 22:29
ale się nie zrymowało na końcu! ;)
miało być śmiesznie, wyszło śmiesznie, zobaczmy co na taki zapis udręki powiedzą inni. :)
Mona
Mona 10 maja 2007, 10:46
nie no.... ostatnia wzrotka trochę nawala.... ale ogólnie super:)... też mnie czasem łupie;)
bielik 11 maja 2007, 12:34
genialne! wyróżnia się z tłumu patetycznych, nic nie znaczących tekstów.
gizelle
gizelle 14 maja 2007, 15:20
zakończenie super :) niebanalny opis uczuć związanych z bólem kręgosłupa,czegoś takiego jeszcze nie widziałam
przysłano: 29 kwietnia 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca