Literatura

po prostu (wiersz)

Drimmah

Szare twarze maszerują
po marszczonych trotuarach
dreszcz przenika przy tym wszystkich
w szarych płaszczach

deszcz o szyby dzwoni dźwięcznie
wieszczy wieści wyszukane
w ciszy czmycham na ulicę
niewidzialna, już przybrana

w kolor szary jak wy wszyscy
tak jest łatwiej
tak jest szybciej
przebyć życie i po wszystkim

dobry+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 11 maja 2007, 12:33
w ładnym rytmie tonie wiersz , spiewać można . i duż agłębia w tekście . Podoba mi się
przysłano: 5 maja 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca