Literatura

anioł (wiersz)

gravity-of-love

Najsmutniejszy z aniołów
spoglądał
na nagość wylewającą się
z łoża grzechu
Nie pierwszy raz
kochankowie martwej miłości
zanosili swe prośby
pod ołtarze
niewłaściwego Boga
Mroczne instynkty
obezwładniały
szczęśliwie niezakochanych
Nie ostatni raz...

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 16 maja 2007, 10:01
taa ..
"kochankowie martwej miłości
zanosili swe prośby
pod ołtarze
niewłaściwego Boga "

podoba mi się Twoje pisanie
urughai
urughai 16 maja 2007, 11:56
Cytat za Ew..................Serdecznie Pozdrawiam!
nena kwietniowa 16 maja 2007, 14:39
Niezłe. naprawdę niezlo "szczesliwie niezakochani"
Hekate
Hekate 18 maja 2007, 20:00
Moim zdaniem tekst słaby, patosem śmierdzi na pięć kilometrów, motyw ograny i brak intrygującej puenty.
Do tego technika kuleje.

Prawda, ołtarz niewłaściwego Boga nawet wybrzmiewa, ale za jedno ciekawe określenie pozytywnej noty być nie może. Klikam w "słaby"
przysłano: 12 maja 2007 (historia)

Inne teksty autora

deszczowo
gravity-of-love
przejaśnienia
gravity-of-love
kolekcjoner
gravity-of-love
bez - senność
gravity-of-love
what else is there?
gravity-of-love
cisza ciało czas
gravity-of-love
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca