Literatura

przebudzenie (wiersz)

Hanna

Cien Twoich zes
tanczy na Twoich policzkach z cieniami lisci
przez które swieci slonce.

Usmiechasz sie przez sen
a obok Ciebie rozkwitaja pierwsze konwalie.
Lekki powiew wiatru przeplata powietrze.
Podnosisz powieki i ukazuja sie
dwie niezapominajki.

Twój smiech rozpryskuje sie
w stado motyli,
swiat kolysze sie
w morzu barw.

Calujesz z osobna
kazdy nawet najmniejszy paczek.
Trudny do opisania
wiosenny czar

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 16 maja 2007, 13:26
Hanno , musisz zrobić coś z tymi literówkami ..
Hanna 16 maja 2007, 14:18
niestety mieszkam w Niemczech i niemam takiej mozliwosci na tej tastaturze.. :-/ ( Jedyne, co jest mozliwe to "ó"
przysłano: 21 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

Pocalunek
Hania

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca