Literatura

ktoś (wiersz)

intertiacesp

ktoś chmury chce rozciąć w połowie
ktoś ostrzem noża chce zbudzić ich sny
ktoś, coś, komuś, czy powie?
czy warto będzie? czy będziesz to Ty?

Czy Ty zostawisz? uciekniesz? czy powiesz?
czy znów oddasz ostrza rękojeść?
czy przeciąć rozkażesz... chmury? ich szwy?
ktoś więzi rozbije, to będziesz Ty!

Przez Ciebie upadną ze wspólnej przestrzeni
roztrzaskując się o wszystkie miesiące
o wszystkie ich lata, o wszystkie dni

I znikną marzenia i prysną ich sny
pękną jak bańki mydlane
bo chmury... to "My"

niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Lisek
Lisek 16 maja 2007, 23:18
bardzo fajny wiersz,
ciekawa budowa (?) :)
ew
ew 17 maja 2007, 09:13
taaa , teraz tylko muzyczkę napisać i płytkę disco-polo nagrać , bo z poezją niewiele ma tekst wspólnego . Spójrz na te rymy , proszę - gorzej rymować już się nie da niestety , ani łatwiej
przysłano: 23 września 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca