Literatura

kupiłeś strusia (wiersz)

slheroin

masz swój świat - szepczę ci moją przynależność. pamiętam,
słuchałeś przed świtem deszczu, nie wiedząc co zrobić z rękami. zegar mielił

wieczność rozdwajającą się na końcach
i wszelkim początku
chaos.

strzelałeś wzrokiem z palców, gwizdałeś o zbawieniu. reagowałeś
lustrem srebrowym. wszystkim w domu.

poczułes się współczesny. kupiłeś strusia. artystkę
zwierzę o wymiarach zaborczych. gryzącą,
wyrywającą kłaki egzaltacji, szarpiącą piórka horyzontu.
takie malutkie zwierzę. obserwatorskie.

już sam nie wiesz. przesiliłeś dzień z nocą. zgasiłeś światło.
rozciągasz się z kilka pięter.

niczego sobie+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arek Janicki
Arek Janicki 7 czerwca 2007, 21:28
Wiersz zapewne pozostawiłby metaliczny posmak w ustach podczas czytania. Srebrno-metaliczny. Szczególnie podoba mi się fragment z zegarkiem.
slheroin
slheroin 10 czerwca 2007, 16:55
ehh...jasne, ocena na słaby bez komentarza. pewnie i bez czytania. cóż.
Aron
Aron 11 czerwca 2007, 17:39
Chylę czoła przed talentem rówieśniczki i polecam stornę Actionmag.net
przysłano: 6 czerwca 2007 (historia)

Inne teksty autora

odbicia
slheroin
nad Świdrem
slheroin
plecionki
slheroin
***
slheroin
obiektyw
slheroin
całopalenie
slheroin
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca