Literatura

W oczekiwaniu (wiersz)

Piotrek Szczypa

Patrzyłem ze łzami
Gdy odchodziła
Tonąca w jedwabiu
A jej alabastrowe słowa
Uderzały we mnie
Jak rozszalały huragan

Co wieczór czekałem
Spoglądając w nicość
Płonącymi z bólu oczyma
Ogarniałem ciemności
I tęczowe lśnienie
Niedostępnego raju
Lecz nie wracała

Gdy tracąc nadzieję
Leżałem porzucony
Pod umierającym drzewem
Usłyszałem wokół
Drwiący śmiech Boga
07.09.2000.

dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
agnusbe
agnusbe 2 listopada 2003, 19:49
co tu duzo pisac. chlopak ma serce. on to czuje i mam nadzieje ze to docenia...
przysłano: 15 września 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca