Literatura

Sen (wiersz)

Pan S

Co się stanie
Gdy przestaniesz czuć
Jeżeli czułaś

Czy woda zmieni kolor
Na smutno-łzawy

Powiedz
Co się stanie
Gdy odejdziesz
Jeżeli byłaś

Wierz mi
Nurtuje mnie to pytanie

Czy świat tak wielki będzie wtedy światem
Czy morze wzburzone będzie również morzem
Czy wszystko będzie zgoła takie samo

Powiedz proszę
Czy już po śnie
Czy już jest
Rano

I nie bądź zła
Że pytaniem gonię pytanie

I zanim odpowiesz

Wiedz
Że się boję
Że sen się spełni

Że tak się stanie

dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia 10 czerwca 2007, 17:11
za duzo paplaniny, za malo tresci.
Pan S 10 czerwca 2007, 19:59
Hm... A mi sie wydawalo ze jest tu duzo tresci. Moze sie ukryla?

Pozdrawiam
estel
estel 14 czerwca 2007, 20:25
ktoś mi kiedyś powiedział apropo snu: "w końcu to sen więc narzuca to pewną formę". niech i tu tak będzie, tekst nie jest zwyczajny a o to przecież chodzi, żeby nie był. według mnie końcówka zdecydowanie lepsza niż początek, ale ja sobie potrafię treść wydobyć.
pozdrawiam
estel
estel 14 czerwca 2007, 20:26
aha, popraw proszę literówkę w ostatnim wersie.
Pan S 16 czerwca 2007, 10:19
Tak widze, tylko nie moge wpasc gdzie sie tutaj edytuje teksty :)
estel
estel 17 czerwca 2007, 07:51
a. zapomniałam, że szanowne kierownictwo wyłączyło opcję edytowniczą.
to ja poprawię. :)
przysłano: 10 czerwca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca