Literatura

Nie ograniczam Cię (wiersz)

harthover

literówka
Przy świetle siedzę w ciszy,
w ciemności natomiast - łkam,
choć Twoje istnienie nie jest potrzbne mi do życia.
Razem tworzymy całość,
coś na kształt dwóch połówek jabłka,
owocu poznania,
niekoniecznie z rajskiego drzewa,
bo przecież nie jesteśmy w Edenie.

Chociaż nie jesteś całym mym światem
zapytam
chcesz być przy mnie?

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 czerwca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca