Literatura

Pożegnanie z różą (wiersz)

Pan S

Po rozstaniu..................literówka
Różo
Nie będę Cię pielęgnował

To przecież Twój wybór
Nie w moim zwyczaju
Być
Na siłę

I wiem że dziko rosnąć będziesz
Ledwie pare chwil

Może wrócisz znów do ziarna
Które dało Ci szczęście
Istnienia

* * *

Powiedz
Czy zgubiłaś jakiś kolec
Czy choć trochę Cię zmieniłem

Mną się nie martw
Do swoich wrócę spraw
Przecież milion zachodów słońca
Przede mną

I jedno wiem
Nie będę księciem

Przecież nigdy nim nie byłem

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Pan S 22 czerwca 2007, 08:11
Oj rzeczywiscie. Niedopuszczony przez literowke czy jeszcze z jakiegos innego powodu?

Bo przydala by sie czasem argumentacja, nie wiem co mam myslec.

Pozdrawiam...
Arek Janicki
Arek Janicki 16 lipca 2007, 23:26
niestety zbyt mało informacji niesie tekst.
przysłano: 21 czerwca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca