Literatura

*** (tylko jej kot...) (wiersz)

Keront

Wiersz powstał po piwie. Ponoć w sam raz jedno do poezji.
co rano, gdy dotyka żaluzji w romantycznym tanim
hotelu, a czas nagle przestaje być
pieniądzem, gdy przydrożne kamienie nucą melodię marszu
żałobnego, zmuszając na co dzień radosne wierzby do

lamentu, słońce praży przetłuszczone rozdwojenia
i szydząc życzy powrotu do gderania wiejskich
sklepików. do obmów za plecami i szukania
śladów miłosnej fermentacji nienarodzeń. gdy wczorajsze

plamy i ręce opłukuje w najgłębszej znalezionej
kałuży tabunu zmieszanego ze łzami kurtyzany
drugiej kategorii, wiatr pachnie jak zwykle codziennością
jagód i małpim śmiechem zwierzątek domowych.

tylko jej kot czasem cierpiał

niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 26 czerwca 2007, 12:06
każdy , nawet ona ma czas przestający być pieniądzem , rano dotykając żaluzji .. hmm . pozwalasz się zamyślić tym tekstem , potrafisz wstrząsnąć i potrafisz zaprzeczyć prawdzie kocim cierpieniem .
dla mnie rewelacja
Marek Dunat
Marek Dunat 26 czerwca 2007, 13:12
wiesz ten klimat najbardziej mi leży . styl również . trochę nie rozumiem dlaczego tak akurat przerzutnie zrobiłeś , ale widocznie nie muszę rozumiec wszystkiego .
Hekate
Hekate 26 czerwca 2007, 15:07
Niezłe, pełne po brzegi.
Słownie i treściowo.
Styl, który nie dopuszcza niczego między, wypełnia wszystkie szczeliny.
Nie wiem, czy to dobrze, czy źle - mnie ta nieprzezroczystość słów zatrzymała na samych słowach i powiem szczerze, że poczwórnych den treściowych nie chce mi się wyszukiwać.
Bo takie to... estetyczne.
Hmm...
Chociaż mimo wszystko to nie mój półświatek poetycki, nie moja bajka.

pozdrawiam!
Andy Anderson
Andy Anderson 27 czerwca 2007, 14:08
Widać jedno piwo rzeczywiście dobrze robi na pisanie.
Fajny klimat, pueta i lubię przerzutnie.
Marek Durczyk
Marek Durczyk 27 czerwca 2007, 16:40
Wydaje mi się być trochę zamotane . Tak jakbyś zbyt sie pospieszył .
Arek Janicki
Arek Janicki 19 lipca 2007, 04:40
zbyt niska wartość tekstu.
przysłano: 24 czerwca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca