Literatura

portret pamięciowy (wiersz)

slheroin

pozwalałaś jeść palcami, ale nie z ręki. nogi, piersi,
skrzydełka. nie cząstkowo, ale po każdej partii. teraz wstań i zobacz

jak siedzisz. masz tyle subtelności
w dłoniach, kiedy miażdżysz. to wszystko
pestka. mówiłaś, że pójdziesz ze mną wszędzie

za rękę, na zachód
słońca koło domu. nie zdążyłaś,
przecież zdarza się nie zauważyć, kiedy wychodzi się ponad,

słońce. paliłaś, zabrakło jednej fazy,
wypadł bezpiecznik. raz na zawsze


zmieniam bieliznę, tak jak uczyłaś, bo
nie idzie chodzić z identycznym napisem.
przecież czasy się zmieniają.

dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 18 lipca 2007, 20:44
o jeden przecinek za dużo (za "ponad")?wytykam techniczne sprawy, ale chcę mieć wiersz idealny. :)
"wstań i zobacz jak siedzisz", "nie idzie chodzić" - naprawdę podziwiam.
letarg
letarg 22 lipca 2007, 11:07
Wydaje mi się jednak , że ,, nie idzie chodzić,, to jednak mały błąd. Zbyt czuć slangową odzywkę.
przysłano: 18 lipca 2007 (historia)

Inne teksty autora

odbicia
slheroin
nad Świdrem
slheroin
plecionki
slheroin
***
slheroin
obiektyw
slheroin
całopalenie
slheroin
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca