Literatura

Pieniądz (wiersz)

Ewa

Oglądam i słucham
pseudo idoli
Widzę ,że w oni są w pewnej niedoli
każdy w każdy bez kontroli
Szuka pieniądza-tej niewoli
To właśnie jest problem centralny
Na tej planecie -nieodwracalny
Pieniądz to problem współczesnego świata
Nie ma miłości brata do brata
Jest tylko pieniądz
-dla niego zabijamy i pożądamy,
Pragniemy ,spiskujemy
szpetne intrygi wciąż knujemy
Ciężko jest żyć w czasach dzisiejszych
Zdominowanych przez pieniądz zły
Dlaczego nie ma autorytetów ??
Dlaczego coraz więcej ludzi złych ??

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
27 lipca 2007, 08:40
Hio- hop . Banalna rymowanka. Częstochowa. Ble !
Marek Dunat
Marek Dunat 27 lipca 2007, 08:55
Zaangażowanie . Truistycznie . Do rapowania w blokowiskach .
przysłano: 27 lipca 2007 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca